EQUIP D’INVESTIGADORES I INVESTIGADORS

Director

Albert Noguera Fernández

Jurista i politòleg. Catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de València. Un dels seus principals camps d’investigació son els drets econòmics, socials i culturals i els mecanismes per fer-los efectius.

Luis del Romero Renau

Geògraf. Professor titular de geografía humana a la Universitat de València. Les seues línies de recerca se centren en l’estudi de conflictes territorials, urbans i ambientals lligats a la planificació urbanística y territorial.

Carolina Mateo Cecilia

Urbanista. Doctora en teoría de la arquitectura per la Universitat Politècnica de València. Va treballar diversos anys com a responsable de l’àrea internacional de I+D+i de l’Institut Valencià d’Edificació (IVE). Ha publicat treballs sobre dret a l’habitatge i a la ciutat, condicions d’habitabilitat dels habitatges, formes de mínimes de domesticitat en l’espai urbà, així com sobre el concepte de sostenibilitat i la seva aplicació en l’àmbit urbà.

Josep Sorribes Monrabal

Economista. Professor jubilat d’economia a la Universitat de València. El seu camp d’ estudi i investigació ha estat l’ economia regional i urbana i, de forma més intensa i específica, la ciutat de València i la seva àrea metropolitana i la política territorial al País Valencià.

Eva Mompó López

Antropòloga, educadora social i doctora en ciències socials. Professora en el departament de didàctica de la Universitat de València. La seva investigació es centra en l’acció col.lectiva, l’urbanisme neoliberal i la memòria des de una mirada feminista interseccional. Presta particular atenció als moviments urbans com actors socioeducatius que generen coneixement.

Fernando Flores Giménez

Jurista. Professor titular de dret constitucional i director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València. Entre les seves linies d’investigació hi ha la protección i efectivitat dels drets socials.

INVESTIGADORES I INVESTIGADORS COL·LABORADORS EXTERNS

Raquel Rodríguez Alonso

Arquitecte. Doctora en arquitectura i professora associada del departament d’urbanisme i ordenació del territori a la Universitat Politècnica de Madrid. Dins de la seva activitat investigadora destaca l’anàlisi de les polítiques d’habitatge, el seu encaix dins del model urbà i territorial generat per les dinàmiques econòmiques i socials i el seu vincle amb els instruments de planificació.

Jaime Palomera Zaidel

Antropòleg. Doctor en Antropoloia Social per la Universitat de Barcelona, especialitzat en economia política i habitatge. Membre del Sindicat de llogaters i llogateres. És investigador en l’Institut de govern i polítiques publiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i a La Hidra Cooperativa.

Andrei Quintiá Pastrana

Jurista. Investigador predoctoral en l’àrea de Dret administratiu de la Universitat de Santiago de Compostela, on realitza la seva tesi doctoral sobre la garantia pública del dret a l’habitatge. És membre de la Scientific Network on Eviction and Housing Rights i autor de diverses publicacions sobre la matèria.

Irene Escorihuela Blasco

Politòloga i jurista. Directora de l’Observatori DESC, especialitzada en Drets socials, especialment en dret a l’habitatge. Forma part del Consell Directiu de la xarxa internacional Red DESC i és membre del Consell Assessor de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona i de l’Estructura de Drets Humans de Catalunya.

Jordi Jaria Manzano

Jurista. Professor agregat Serra Hunter de dret constitucional i ambiental a la Universitat Rovira i Virgili i investigador sènior del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona. (CEDAT). S’ha ocupat de qüestions relatives a l’habitatge i la ciutat en el context de la crisis ambiental planetària.