Marco Aparicio, Carme Trilla, Jordi Bosch, Jaime Palomera, Albert Noguera, Elisa Moreo, Andrei Quintia, Raquel Rodríguez Alonso, Natalia Caicedo.
El trànsit, a Espanya, d’un model d’acumulació fordista a un model immobiliari-financer on es propiciava el consum no por vía no salarial (consum efectiu) sino a través del crédit (consum endeutat), va fomentar una cultura de propietaris caracteritzada per la tinença d’habitatge en propietat. No obstant, les crisis de 2007-2008 i la recent derivada de la pandèmia COVID-19 ha invertit aquesta tendència i cada vegada més les constructores, l’administració i les immobiliàries estan apostant pel lloguer, suposant un augment desmesurat del preu del mateix.
És en aquest context que sorgeix l’actual debat sobre la limitació, mitjançant regulació, del preu dels lloguers. En aquest llibre coeditat i publicat per la Càtedra d’habitatge i dret a la ciutat de la Universitat de València amb l’editorial Tirant lo Blanch, diversos autores i autores porten a terme un anàlisi comparat sobre la regulació dels lloguers a diversos països europeus i Nord-Amèrica, analitzen les legislacions sobre regulació dels preus dels lloguers existents a Espanya i plantegen propostes per abordar qüestions com l’ampliació d’un parc públic d’habitatges de lloguer social, la regulació dels lloguers vacacionals, el control administratiu i regulació de la intermediació immobiliària d’habitatges de lloguer, el problema dels desnonaments per impagament del lloguer o què fer amb les cases buides.